Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller
Förbered din fyrbenta vän för sjön med våra tips!
Har ni en sjöfylld semester framför er? Om detta är första gången på båt för din hund är det viktigt att ha tålamod och låta din hund känna efter tills det känns bra.

Följ dessa tips för att hålla din fyrbenta vän trygg och stimulerad: 

1. Introducera gärna ett besök på båten utan att åka iväg. Det är nyttigt för hunden att kunna vänja sig vid miljön innan ni drar ut på äventyr. Känn till och låt första besöket bli en positiv upplevelse så att din hund kan se fram emot nästa besök.
2. Hjälp din hund att känna sig trygg från start. Led din hund på och av båten för att försäkra att den inte halkar eller ramlar. Med små hundar kan du gärna bära i och ur båten.
3. När din hund är redo för en sjötur är det dags att planera resan. Ifall ni ska iväg en längre stund är det viktigt att din hund får tillräckligt med motion innan ni drar iväg. Planera även in olika stopp så att din fyrbenta vän kan kissa/bajsa.
4. Välj hundvänliga stopp så att ni slipper gå iland där hundar inte får följa med.
5. Ifall ni planerar flerdagarsturer i båt är det extra viktigt att se till att ni har med er allt för att er fyrbenta vän ska ha en trygg och bra resa. Mat- och vattenskål, bra sovplats och handdukar är ett måste.
6. Håll koll på miljön ni befinner er i. Är det extra varmt? Är det kallt? Finns det farliga saker i vattnet? Försäkra en bra miljö för dig och din fyrbenta vän så att ni inte råkar illa.
7. Sist men inte minst, ha alltid en bra flytväst på din hund! De flesta hundar är bra simmare men kan hamna i chock ifall de skulle ramla av båten. Safety first!

Läs resten av våra tips ifall du har en vattenälskande hund som är redo för vattenäventyr: 

- Se till att hitta en strand eller badplats där det är tillåtet för hundar att vistas på.
- Håll dig undan från stillastående vatten. Där kan det kan finnas myggor, parasiter och farliga amöbor.
- Håll även utkik efter ormar, blågröna alger och trasiga bitar av glas, metall eller andra material som kan skada hunden.
- Undvik områden med hastigt rinnande vatten såsom forsar, så att din hund inte sveps iväg med vattnet. 
- Glöm inte att ta med vattenskål, en flytväst för din hund, flytande leksaker, första-hjälpenkit och en säkerhetslina ifall det skulle behövas.

Vi önskar er en härlig (och säker) båttur!

Blogginlägg från Furry Family

Vi som bloggar här

Furry Family's veterinär Giulia Li Donni har arbetat som veterinär i över 10 år. Hon driver idag egen veterinärklinik på Östermalm i Stockholm. Kicki Fellstenius är hundpsykolog, hundägarecoach och hundinstruktör. Kicki är också grundare av Glada Jyckar där du kan gå valpkurser, lydnadskurser, kantarellsökskurs mm.